Wat is dit nu weer?!

Wat is dit nu weer?! Afgelopen zondag wandelde ik nog in mijn t-shirt, een jas was echt overbodig. Een heerlijk zonnetje op den bol, lekker aan een terrasje nippend van een vers kopje thee.

En vandaag, nog geen 5 dagen later, is het 17 graden in de woonkamer. Ik ben welhaast verplicht de kachel aan te zetten. Maar ik kan me er niet toe zetten omdat ik het nog echt te vroeg in het jaar vind. Kom op zeg, net september…..

Maar ja, morgen is de jongste jarig en om het feest te doen slagen ben ik toch echt wel genoodzaakt wat warmte in huis te brengen. Ik kan moeilijk aan de visite vragen om een extra trui aan te trekken.

Wat een temperatuuromslag. De records voor temperatuur worden continue verbroken. Dit jaar was zelfs de warmste zomer ooit gemeten op aarde. En nu gaat mijn kind ‘s avonds al op pad met een wollen muts op. Wat is dit nu weer?!

Eerlijk is eerlijk, ik vind die kou eigenlijk niet zo heel erg. Dat wordt door mijn lichaam beter verdragen dan temperaturen boven de 30 graden. Ik zal wel 1 van de weinige Nederlanders zijn geweest die deze zomer wel fijn vond.

Niet wat betreft de regen, wel wat betreft de temperaturen. Als het zo bloedheet is, komt mijn lichaam min of meer tot stilstand. Ik zoek dan de schaduw op en beweeg me het liefst zo min mogelijk 🙂

Maar de overgang van temperatuur deze week is toch ook wel weer even wennen. Hopelijk denken de klimaatsceptici nu niet dat het allemaal wel meevalt. Daar is, wereldwijd gezien, natuurlijk geen sprake van.

Kijk alleen maar naar de zomer bij ons. De atmosfeer was wederom, net als verleden jaar, erg instabiel. Plotseling hoge temperaturen, steevast gevolgd door buien en een snel dalende temperatuur.

Nee beste mensen, we hebben er met z’n allen een aardige bende van gemaakt op deze aarde. Daar komen we niet meer mee weg met opmerkingen als “wat is dit nu weer?!”

Al die veranderingen zijn voor een groot deel toch echt te wijten aan ons eigen gedrag. Ieder krijgt wat hem toekomt. Dus het is misschien even wennen deze omslag, maar mij zult u voor de rest niet horen klagen. Het is wat het is.

One thought on “Wat is dit nu weer?!”

  1. Hoi René, alsnog Gefeliciteerd met je jongste dochter. Heeft ze een leuk feestje gehad?
    Hoe oud is ze nu?
    Ook wij waren blij met deze zomer, houden niet van de warmte.
    En de regen is goed voor de tuin en het land.Als het kouder is kan je je daar op kleden, maar bij erge hitte is alles teveel.Maar het is zoals je zegt, we moeten het ermee doen.
    En dat is maar goed ook.
    Groetjes Nanny🙋‍♀️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram